Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

С множество инициативи учениците от СУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. Членовете на ученическия съвет изработиха табла, информиращи ни за тормозa онлайн и тормоза в училище. Няколко от нашите ученици посетиха съучениците си в класните им стаи, отправяйки апел към тях, при проява на насилие да информират родителите, учителите и приятелите си. Психологът Марияна Георгиева проведе тренинги, в голяма част от класовете, за онлайн тормоза.
Всички в училище показаха своята съпричастност към инициативата, носейки розови дрехи или емблеми, изработени от децата по повода.

Ден за борба с училищния тормоз