През м. февруари часовете на класа при седмокласниците бяха посветени на кариерното ориентиране .
Учениците от седмите класове се запознаха с различни професии чрез техни представители. Всички гости подходиха изключително отговорно и по интересен за учениците начин представиха професиите си. Обърнаха внимание не само на знанията, които трябва да придобият подрастващите, но и на уменията, необходими за това да бъдеш добър професионалист и особено на уменията за комуникация.
Благодарим на:
1. Деница Димитрова – интериорен дизайнер, която даде подробна информация къде се изучава специалността . Презентира на учениците последните си проекти . Отговори изчерпателно на всичките им въпроси.

2. Марио Димитров – треньор по футбол, който даде рецептата за добър отбор – взаимно уважение и дисциплина. Подчерта, че държи футболистите да бъдат и добри ученици, тъй като след футбола е важно да имат професия, която да ги обезпечава финансово.

3. Иван Баряков – фармацевт. Учениците се опитаха да разчетат рецепта, запознаха се с формулата на аспирина, измерваха кръвно налягане и кръвна захар.

4. Мария Йорданова – оптиметрист, която подчерта че за тази професия се изискват много знания от различни науки – физика, биология, химия и др.
През м. март ще продължат срещите на ученици с представители на бизнеса в нашия град. Очакваме с интерес да разберем какво е да си предприемач и да развиваш бизнес в България и в Банско.
Учениците от началния етап ще се запознат с различни професии, като техни гости ще бъдат родители, които ще споделят за своя професионален път и развитие.

Кариерно ориентиране