С огромен интерес започна Месецът на кариерното развитие в СУ „Неофит Рилски” гр. Банско. Професионално доказали се личности отделиха от времето си, за да разкажат за професиите, които сами са си избрали.

Харизматичната Димитрина Кърпачева-Влахова , която е фармацевт, запозна учениците от VI а клас  с предизвикателствата, пред които се изправя младият човек при избора си на толкова хуманна и отговорна професия.

Интерес сред учениците от VI б   клас предизвика  изборът на професия на Магдалена Рахова–секретар на Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград. Каква е точно нейната дейност, пред какви трудности се изправя в професията си, за да защитава младежите от бича на XXI в. – дрогата – всичко това Маги бе събрала в презентация.

Учениците от VII б  клас имаха възможност да разберат от Асен Тренчев каква е задачата на аниматора.  Тази интересна професия, освен че е отговорна,  дава възможност на практикуващия я да планира и организира  програмите за свободното време на туристи и гости.

Катя Тренчева, която е журналист в Регионално радио Благоевград, предизвика любопитството на учениците от VII в клас, на които разказа за своята работа и  какви предизвикателства очакват младите хора, ако решат да изберат тази нелесна, но много често и забавна професия. 

Месецът на кариерното развитие в СУ „Неофит Рилски” гр. Банско.