Коледните и Новогодишни празници са предвестници на ваканционното настроение, което е съпроводено с Коледно тържество.
С голям ентусиазъм и желание за изяви, учениците от 2. а клас, с ръководители г-жа Здравка Кърпачева и г-жа Мария Рахова се включиха в празничното отбелязване на Светлите Рождественски празници.
Те поздравиха своите родители с литературно – музикална програма на коледна тематика, облечени в народни носии. Наредената софра с подходящи за празника пита, колачета, ошав, мед и орехи създаде подходящата обстановка за нощта на Бъдни вечер и традициите на Християнското семейство.

В навечерието на един от най-светлите празници, 5 дни преди Коледа, учениците от 2. б клас с ръководители г-жа Красимира Котиркова и г-жа Силвия Кязим, представиха пред своите родители Коледно тържество, в което разказаха за традициите, свързани с този празник, рецитираха стихотворения, пяха песни, пуснаха своите писма до Дядо Коледа, а накрая добрият старец зарадва всеки с подарък. Децата нямаха търпение да покажат колко много са научили и си пожелаха съвсем скоро отново да имат тържество.

Коледа е трепет, Коледа е очакване, Коледа е радост, Коледа е вълшебство!
Броени дни преди Коледа, тържеството на учениците от 1. а клас с ръководители г-жа София Филиповска и г-жа Екатерина Кехайова, премина с невероятни изпълнения. Всички гости се насладиха на танци, песни и стихове свързани с дългоочаквания празник, умело подготвени от първокласниците.
И….На Коледа, като на Коледа – имаше  подаръци за всички, лично поднесени от Белобрадия старец.

Коледно вълшебство 
Вълшебното Коледно тържество на 1. б  клас с ръководители г-жа Александра Чобанова и г-жа Августина Андреева премина с много настроение, вълшебни коледни звуци, щастие и вълнение. С весели игри, песни, танци и много настроение бе изпълнена класната стая на първокласниците. Децата разказаха за обичаите на Бъдни вечер, за добротата и красотата на света около нас. И разбира се, всички бяха нетърпеливи да посрещнат  добрия старец, за да раздаде най-желаните подаръци от големия си чувал, който бе пълен с изненади.

Коледното настроение е тук!
Най-светлите празници наближават и по този повод учениците от 4. а клас представиха своето коледно тържество, което беше изпълнено с много емоции, артистичност, смях и любов. Родителите и гостите, присъстващи на събитието, бяха потопени в празничната атмосфера.

 

С много трепет и голямо вълнение премина Коледното тържество на учениците от 4. б клас, с ръководители г-жа Надежда Тодева и г-жа Елена Стоилова.
Децата пресъздадоха събитията, свързани с появата на Исус Христос. Четвъртокласниците влязоха в ролите на Дева Мария, Йосиф, разказвачи, пастири, ангели, стражи, тримата мъдреци, гостилничар. Целта им бе да припомнят за едно от най–важните събития в историята на човечеството, случило се в град Витлеем преди повече от две хиляди години – раждането на Спасителя.
Завладени от духа на Коледа, децата желаят да дарят светлина и любов на дете в неравностойно положение. След края на тържеството децата приканиха всички гости, които присъстваха на събитието да бъдат съпричастни с тяхната кауза и всички заедно да бъдат Коледното чудо за едно детенце.
Коледно вълшебство